Recomandari

Electrician Iasi: Acum 30 de ani instalatiile electrice erau gandite pentru un consum mic (cateva becuri, un televizor, un radio, cel mult un frigider). De atunci si pana azi nevoia de confort a crescut enorm (centrala, masina de spalat, calculator , congelator, frigider, electrocasnice: tocator, storcator, mixer, robot de bucatarie, cuptor electric, cuptor cu microunde, aer conditionat … etc). Prin urmare daca aveti in plan sa renovati sub nici o forma nu treceti cu vederea instalatia electrica. Daca instalatia este veche, firele imbatranite si din aluminiu, prize insuficiente, cabluri TV si net la vedere prin casa, prelungitoare peste tot… este timpul sa faceti o schimbare. Nu costa foarte mult, iar rezultatul va fi minunat.

proiect

Schimbati tablourile electrice vechi cu siguranțe fuzibile, cu tablouri noi cu siguranțe automate diferențiale.

tablou apartament 2camVeți câștiga pe plan estetic, veți caștiga pe plan funcțional (în cazul unui scurtcircuit doar ridicați clapeta) și mai ales veți caștiga pe partea de protecție (sunteți protejați în caz de electrocutare).

Stabiliți dinainte locul fiecarui consumator în casă: frigider, mașină de spălat, TV, Tlf etc.

Electrician Iasi: Cereti sa vi se monteze in tabloul electric o protecție la electrocutare.

protectie diferentiala 2

copil

 

 

 

 

 

În locuinţă se pot produce cu uşurinţă accidente care conduc la electrocutare:

  • un copil nesupravegheat care introduce un obiect metalic în priză,
  • un adult care atinge din greşeală conductorul neizolat la schimbarea unui corp de iluminat sau a prizelor,
  • folosirea unei maşini de spălat cu împământarea defectuoasă,
  • folosirea unui fier de călcat cu cordonul de alimentare îmbătrânit din cauza căldurii,
  • Inundatii de la vecini sau in propria locuinta etc.

Se poate evita apariţia acestor accidente prin utilizarea unor sigurante numite dispozitive de protecție diferenţială. Acestea detectează curenţii de valori foarte mici care nu trec prin conductoare, numiţi curenţi diferenţiali reziduali (de exemplu curentul care trece prin corpul uman în cazul electrocutării) şi întrerupe automat alimentarea cu energie într-o astfel de situaţie.

Pragul de curent periculos pentru organismul uman începe de la 30 mA. De aceea, dispozitivele de protecţie diferenţială pentru instalaţiile electrice casnice sunt reglate la această valoare a curentului diferenţial rezidual şi vor scoate de sub tensiune instalaţia electrică când se atinge aceast prag.

Electrician Iasi: – cereți să vi se monteze în tabloul electric o protecție la șocurile de tensiune provenite fie de la furnizorul de energie electrică fie de origine atmosferica, pentru a vă proteja aparatele electrocasnice;

MSU

Bobina de maxima tensiune:

-este proiectată special pentru monitorizarea tensiunii fază/neutru cu 2 praguri de declanşare 255V şi 275V;- întrerupe alimentarea prin deconectarea întreruptorului automat general atunci când se depăşeşte un anumit prag de tensiune (supratensiune), pe o durată care depăşeşte câteva zecimi de secundă;Nu au fost puține astfel de evenimente când un șoc de tensiune din reteaua furnizorului a ars mai multe aparate electrocasnice.

protectie supratensiuni atmosferice tablouDacă locuiți la casă cereți să vi se pună în tablou o protecție la supratensiuni atmosferice.

 

 

 

Electrician Iasi: Renunțați la becurile cu incandescență și folosiți becuri economice. Iată și motivația:
becuri economiceUn bec economic consumă de 5 ori mai puțin ca unul incandescent care oferă aceeași lumină și are durata de viață de 4 ori mai mare… teoretic… Chiar dacă un bec de calitate este de 15 ori mai scump să facem un calcul:

1) Consumul:

Becurile economice de puteri diferite au prețuri destul de apropiate, așa că cel mai avantajos ar fi să facem un calcul cu unul de 20W care luminează ca unul de 100 incandescent. Să luăm ca exemplu un b.e. de 20W cu durată de viață 6000 ore, care costă 15 lei și un bec incandescent de 100W cu durată de viață 2000 ore care costă 1 leu.

Pentru 6000 de ore de iluminat cu un bec economic plătim astfel:

curentul: 6000h * 20W = 120kWh * 0,4 lei/kWh = 48 lei

becul: 15 lei

total: 63 lei

Pentru 6000 de ore de iluminat cu bec incandescent plătim astfel:

curentul: 6000h * 100W = 600kWh * 0,4 lei/kWh = 240 lei

3 becuri de 2000h: 6 lei

total: 246 lei

Diferența este atât de mare încât nu mai contează prețul unui bec. Gandiți-vă cam câte becuri aveți în casă și veți înțelege ce economie ați face dacă schimbați becurile incandescente cu cele fluorescente (economice).

2) Durata de viață:

Durata de viață nu constituie doar un avantaj financiar, menționat mai sus ci ne și scutește de a schimba becul de 3 ori mai des… unele becuri se află în zone inaccesibile unde trebuie să ne urcăm pe scară sau să desfacem plafoniera din șuruburi, etc.

3) Nu se incinge

Becul economic nu se încălzește atât de mult ca unul incandescent…El folosește 95% din energie pentru lumină în timp ce becul incandescent doar 25% pentru lumină iar restul pentru căldură. Asta înseamnă că nu avem limită de putere din cauza temperaturii în plafonieră sau în veioză, nu avem atat de multe musculițe coapte care se adună acolo, nu explodează la contactul cu un strop de apă și nu se carbonizează izolația firelor electrice din incintă.

4) Preferința temperaturii de culoare:

Becurile economice, spre deosebire de cele incandescente, pot fi cu lumină caldă (gălbuie) și cu lumina albă rece.

Nu uitati: contează și marca unui bec economic. Pe piață se găsesc de la 10 lei până puțin peste 30 lei bucata.

Alegeți unul puțin peste medie, altfel calculul de mai sus nu-si mai are rostul.

Noi folosim Osram și Philips… sunt apropiate atât la preț cât și la calitate.

LEDO generație de surse econome de lumină sunt LED-urile cu un consum mult mai mic și o durată de funcționare mult mai mare. Aceste se gasesc sub diverse tipuri de conexiuni astfel incat pot inlocui orice tip de bec existent la aceasta ora in piata.

Sfaturi importante:

– informati-va si asigurati-va că aparatajul electric utilizat este de calitate;

– cereti garantie pentru lucrarea efectuata;

– nu uitati: „sunt prea sarac pentru lucruri ieftine„.

– de aceste recomandari trebuie sa tineti cont cand va decideti cu ce electrician lucrati;

instalatii electrice, electrician, tablouri electrice, prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat, sigurante automate, protectie diferentiala, protectie electrocutare, protectie la socuri de tensiune, bransamente, posturi de transformare, impamantare, priza de pamant, protectie la supratensiuni atmosferice, fulgere, paratrasnet, automatizari, AAR, generator de curent, stabilizator de tensiune, senzori de miscare, senzor de lumina, crepuscular, energie eoliana, energie solara