Recomandari

Electrician Iasi: Acum 30 de ani instalatiile electrice erau gandite pentru un consum mic (cateva becuri, un televizor, un radio, cel mult un frigider). De atunci si pana azi nevoia de confort a crescut enorm (centrala, masina de spalat, calculator , congelator, frigider, electrocasnice: tocator, storcator, mixer, robot de bucatarie, cuptor electric, cuptor cu microunde, aer conditionat … etc). Prin urmare daca aveti in plan sa renovati sub nici o forma nu treceti cu vederea instalatia electrica. Daca instalatia este veche, firele imbatranite si din aluminiu, prize insuficiente, cabluri TV si net la vedere prin casa, prelungitoare peste tot… este timpul sa faceti o schimbare. Nu costa foarte mult, iar rezultatul va fi minunat.

proiect

 

 

 

 

 

 

 

Schimbati tablourile electrice vechi cu siguranțe fuzibile, cu tablouri noi cu siguranțe automate diferențiale.

tablou apartament 2camVeți câștiga pe plan estetic, veți caștiga pe plan funcțional (în cazul unui scurtcircuit doar ridicați clapeta) și mai ales veți caștiga pe partea de protecție (sunteți protejați în caz de electrocutare).

Stabiliți dinainte locul fiecarui consumator în casă: frigider, mașină de spălat, TV, Tlf etc.

Electrician Iasi: Cereti sa vi se monteze in tabloul electric o protecție la electrocutare.

protectie diferentiala 2

copil

 

 

 

 

 

În locuinţă se pot produce cu uşurinţă accidente care conduc la electrocutare:

  • un copil nesupravegheat care introduce un obiect metalic în priză,
  • un adult care atinge din greşeală conductorul neizolat la schimbarea unui corp de iluminat sau a prizelor,
  • folosirea unei maşini de spălat cu împământarea defectuoasă,
  • folosirea unui fier de călcat cu cordonul de alimentare îmbătrânit din cauza căldurii,
  • Inundatii de la vecini sau in propria locuinta etc.

Se poate evita apariţia acestor accidente prin utilizarea unor sigurante numite dispozitive de protecție diferenţială. Acestea detectează curenţii de valori foarte mici care nu trec prin conductoare, numiţi curenţi diferenţiali reziduali (de exemplu curentul care trece prin corpul uman în cazul electrocutării) şi întrerupe automat alimentarea cu energie într-o astfel de situaţie.

Pragul de curent periculos pentru organismul uman începe de la 30 mA. De aceea, dispozitivele de protecţie diferenţială pentru instalaţiile electrice casnice sunt reglate la această valoare a curentului diferenţial rezidual şi vor scoate de sub tensiune instalaţia electrică când se atinge aceast prag.

 

Electrician Iasi: Renunțați la becurile cu incandescență și folosiți becurile cu LED. Iată și motivația:
Un bec LED consumă de 10 ori mai puțin ca unul incandescent care oferă aceeași lumină și are durata de viață de 10 ori mai mare… teoretic…

Diferența este atât de mare încât nu mai contează prețul unui bec. Gandiți-vă cam câte becuri aveți în casă și veți înțelege ce economie ați face dacă schimbați becurile incandescente cu cele LED.

 

LEDLED-urile se gasesc sub diverse tipuri de conexiuni si temperaturi de culoare, astfel incat pot inlocui orice tip de bec existent la aceasta ora in piata.

 

Sfaturi importante:

– informati-va si asigurati-va că aparatajul electric utilizat este de calitate;

– cereti garantie pentru lucrarea efectuata;

– nu uitati: „sunt prea sarac pentru lucruri ieftine„.

– de aceste recomandari trebuie sa tineti cont cand va decideti cu ce electrician lucrati;

instalatii electrice, electrician, tablouri electrice, prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat, sigurante automate, protectie diferentiala, protectie electrocutare, protectie la socuri de tensiune, bransamente, posturi de transformare, impamantare, priza de pamant, protectie la supratensiuni atmosferice, fulgere, paratrasnet, automatizari, AAR, generator de curent, stabilizator de tensiune, senzori de miscare, senzor de lumina, crepuscular, energie eoliana, energie solara, statii electrice incarcare auto